Yazı Başlıkları

Web Sitemin Organik Trafiği Arttırmak yazımızda sizlere sadece birkaç adımda web siteniz organik trafiğini ve SEO görünürlüğünü arttırmak adına değerli bilgiler paylaşacağız.

Organik web sitesi kullanıcıları, toplam gelirinizin %40’ını oluşturabilir.

Google’da organik olarak tüm tıklamaların %75’i ilk üç arama sonucuna yöneliyor. Belirlediğiniz anahtar kelimenin Google’da üst sıralarda veya ilk üç sırada yer alması düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir.

Organik Trafiği arttırma teknikleri dikkatle takip edilmesi gereken ve profesyonel ilgi gerektiren bir süreçtir.

Organik Trafiği Arttırma Teknikleri

1: Domain Otoritesi Nasıl Arttırırım?

Domain otoritesi veya web site otoritesi olarak da tabir edilebilir. Bir alan adının bir arama motoru sonuç sayfasında çıkma şansını gösteren bir metriktir. Domain otoritesi genellikle 0’dan 100’e kadar bir ölçekte ölçülür. Puan ne kadar yüksekse, web sitesinin en iyi arama motoru sonuçları arasında görünme olasılığı o kadar yüksektir.

Ahrefs veya Semrush gibi SEO çözümleri sunan şirketlere göre, domain otoritesi puanının arkasındaki ana faktör gelen bağlantılardır.

Web sitenize ne kadar çok yetkili web sitesinden backlink alınırsa, alan adı sıralamanız o kadar yüksek olur. Fakat bugün sadece web sitenizin kaliteli backlink alması yeterli olmayabilir.

Aynı zamanda içeriklerinizle alakalı ve kaliteli içeriklerde bulunan bağlantılarınız da domain otoriteniz açısından önemlidir.

Aksi takdirde kalitesiz ve alakasız sitelerden alınan linkler web siteniz için faydalı olmadığı gibi domain otoritenizin düşmesini sağlayacaktır.

Günümüzde bir çok kişi web sitesi için backlink almak adına bir çok siteye ücret ödemektedir. Organik olarak verilen yararlı linkler web siteniz için çok daha yararlıdır.

2: Kopya veya Yinelenen İçerik

Başlığımızdan anlaşıldığı gibi kopya veya yinelenen içerik bir çok benzer web sitesinde bulunan veya bire bir kopyası olan içeriktir.

Yinelenen içerik direkt olarak  zararlı olmasa da, yine de bir web sitesinin arama motoru sıralamasını olumsuz etkileyebilir. Daha kötüsü Google tarafından spam yapan web sitesi olarak algılanmanızı sağlayabilir.

Yinelenen İçerik Kasıktı veya Kasıtsız olarak kullanılabilir.

  • Kasıtlı yinelenen içerik, genellikle arama motoru sıralamalarını iyileştirmek amacıyla web sitesi sahipleri tarafından oluşturulur. Bununla birlikte, bu taktik pek etkili değildir çünkü hem kullanıcılar hem de arama motoru botları için web sitesinde gezinmeyi zorlaştırır. Buna bir çok haber sitesini örnek verebiliriz. Anahtar kelime kullanımı veya yinelenen içerikler sayesinde Google’da üst sıralara gelmeye çalışmaktadırlar.
  • Kasıtsız yinelenen içerik daha yaygındır ve çoğu durumda zararsızdır. Sayfaların salt yazdırılabilir sürümleri veya analitik parametreleri olan URL’ler gibi şeyleri içerir. Bu içerik genellikle kötü amaçlı olmamakla birlikte, uygun şekilde ele alınmadığı takdirde sıralama sorunlarına neden olabilir.

Yinelenen içeriği silmenin yanı sıra, yinelenen içerik sorunlarını çözmenin birkaç yaygın yolu vardır:

  • 301 yönlendirmesi: Yinelenen içeriğe yönelik en yaygın yaklaşım, yinelenen sayfadan orijinal içerik sayfasına bir 301 yönlendirmesi ayarlamaktır.
  • Kanonikleştirme : Kopyaları olan bir URL’yi kanonik hale getirmek, onu orijinal ve “kanonik” olarak belirlemek anlamına gelir. Bu, arama motoru botlarının yalnızca tam olarak bu sayfayı tarayacağı ve kopyaları yok sayacağı anlamına gelir.
  • “Noindex” etiketi : Yinelenen web sayfalarına “noindex” etiketinin eklenmesi, arama motoru botlarının arama motorunun veri tabanına eklemeden sayfalara erişmesini sağlar. Hal böyle olunca kullanıcılar arama motoru sonuçları üzerinden bu sayfalara ulaşamayacaklardır.

3: Web Sitemizdeki Teknik Sorunlar

Bu sorunlar genellikle daha düşük SEO etkisine sahip olsa da, bunları düzeltmek, teknik olarak pürüzsüz bir web sitesine sahip olmak adına önemlidir.

Web sitemizdeki teknik sorunlar şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Alt Başlıkların Eksikliği: Hedef anahtar kelimeleri içeren alt başlıkların SEO üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Ayrıca görsellerinize alternatif metin eklemek, web içeriğini görme engelli kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirir.
  • Bozuk dahili 301 yönlendirmeleri :Yinelenen içerik için bazı 301 yönlendirmeleri uygulamış olsa da, bunların tümü düzgün çalışmıyor olabilir.
  • 4XX hataları : Bu hatalar, kullanıcının talebi doğrultusunda bir hata olduğu için web sitesinin kullanıcının talebini yerine getirememesiyle ilgilidir. Daha yaygın 4XX hatalarından bazıları 400 (bad request), 403 (Yasak) ve 404 (Bulunamadı) şeklindedir.

4: İndeksleme Problemlerini Çözün

İndeksleme, arama motoru botlarının web sayfalarını taradığı, organize ettiği ve sakladığı arama motoru algoritmasının en önemli adımlarından biri olarak kabul edebiliriz.

Silinen sayfalarınız veya indekslenmeyen sayfalarınız domain otoritesini olumsuz etkiler. Bu sorunu çözmek için Google’ın tüm web sitenizi düzgün bir şekilde dizine eklemesini sağlamanız gerekir.

Domain otoritesini ve sıralamalarınızı iyileştirmek için, domainimizi Google’a göndermek ve doğrulamak için Google Search Konsol hesabı oluşturun böylece arama motoru durumlarınızı güncelleyebilirsiniz.

Ayrıca iki farklı alan adı altında dizinlenmiş yinelenen sayfa sorununu çözmek için, tüm “index.php” alanlarından standart alan adı altındaki karşılıklarına bir yönlendirme uygulayın.

5: İçeriklerinizi Temizleyin

Yinelenen veya yanlış yönlendirilimiş içerikler, web sitenize çok az değer katan veya hiç değer katmayan içeriklerdir. Web sitenizi Google’da sıralamasını olumsuz etkileyebilir.

Bu tür içerik şunları içerir:

  • Kötü yazılmış veya biçimlendirilmiş blog gönderileri
  • Tamamlanmamış veya terk edilmiş sayfalar
  • Eski içerikler
  • Alakasız anahtar kelimelerle optimize edilmiş içerikler

 

Silinen tüm sayfaları içeren yeni bir site haritasını Google’a yükleyebilirsiniz.

Site haritası, arama motorunun sayfaları silinmiş olarak doğrulamasına izin verir. Amacına hizmet eden site haritasını daha sonra kaldırabilirsiniz.

6: İçeriklerinizi Denetleyin

Pazarlamacıların %51’i mevcut içeriği güncellemenin en etkili içerik pazarlama stratejilerinden biri olduğuna inanıyor.

Web sitenizde yeterli sayıda değerli, iyi yazılmış içeriğe yer verin. Ayrıca, alakalı anahtar kelimeler için optimize edilen güncel içeriklere de yer verin.

Hedef anahtar kelimeleri denetleyerek ve gerekirse içeriği yeniden tasarlayarak tüm ana sayfalardaki içeriği yeniden optimize edin.

Ayrıca SEO denetim ekipmanlarını(SemrushAhrefs) kullanarak sayfalardaki SEO içeriğini iyileştirin.

7: İç Bağlantılar Oluşturun

Bir web sayfasındaki dahili bağlantılar, web sitesinin diğer sayfalarına yönlendiren bağlantılardır.

İç bağlantının amacı, bir ziyaretçinin web sitesinde mümkün olduğu kadar uzun süre kalmasını ve web sitesinin içeriğinin mümkün olduğunca çoğunu görmesini sağlamaktır.

İç bağlantıların görünür olması ve kullanıcılar için ilgi çekici olması için yeterli niteliğe sahip olmaları gerekir.

Bağlantı çapası, kullanıcıyı bağlantılı sayfaya götüren tıklanabilir bir kelime veya kelime öbeğidir.

İç bağlantı sabitleme için en iyi uygulamalardan bazıları şunlardır:

  • Görünürlüğü artırmak için ankrajları mümkün olduğu kadar uzun yapmak
  • Dahili bağlantıları anahtar kelimelere sabitleme

8: Dış Bağlantılar Oluşturun

İç bağlantının tersi olarak, dış bağlantı diğer alanlara yönlendirir.

Ancak, iç bağlantılardan farklı olarak, dış bağlantı, bir web sitesinin SEO performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Özetle, bir web sayfası çok sayıda gelen harici bağlantı alırsa (birçok üçüncü taraf web sitesi ona bağlantı verme durumu), web sitesinin arama motoru sıralaması muhtemelen iyileşir.

Bir sayfaya ne kadar sık ​​bağlantı verilirse, Google tarafından o kadar yetkili ve güvenilir olarak değerlendirilecektir.

Ancak, Google’ın başka bir web sitesine harici bir bağlantıyı o web sitesinin otoritesinin bir işareti olarak kabul edip etmeyeceğine ve ardından bu web sitesinin sıralamasını iyileştirip iyileştirmeyeceğine karar vermek web sitesi yöneticisine kalmıştır.

Bu sorunu çözmek için en yaygın araç “nofollow” özelliğidir. Harici bir bağlantı “nofollow” olarak işaretlenirse, bağlantı verilen web sitesinde herhangi bir SEO etkisi olmayacaktır.

DesignRush’ın harici bağlantı yapısını incelerken, tüm giden harici bağlantıların “nofollow” olduğunu gördük.

Bu güvenli bir yaklaşım olsa da, bağlantı veren web sitesi veya bağlantı verilen web sitesi için her zaman yararlı değildir.

Bu nedenle,  tüm giden bağlantıların “nofollow” olması yerine, “nofollow” ve “dofollow” giden bağlatılarının bir karışımını uygulanabilir.

Sonuç Olarak

Aylık organik kullanıcı sayısında gözle görülür artış sağlayabilirsiniz.

Google arama sonuçlarında ilk 10 pozisyona ulaşabilirsiniz.

İçeriklerinizi optimize edebilirsiniz.

Domain otoritesini yükseltir SEO görünürlüğünü arttırabilirsiniz.

 

Bunun gibi işlemleri, oyun taktiklerini ve  daha fazlasını sizin için profesyonellerin yapmasını isterseniz bizimle iletişim kurmaktan çekinmeyin. Etölya Dijital sizi bu oyunda bir adım önde tutmak için burada.

Daha fazla bilgi ve sorunlarınız için bize ulaşın.

Etölya Digital